В София започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване. Над

...
В София започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване. Над
Коментари Харесай

Зимата ни връхлетя: 100 снегорина обработват улиците в столицата, 19 области с жълт код за студ

В София стартира осъществяването на обработки със смеси против замръзване.   Над 100 снегопочистващи машини са на терен и правят обработки на улици и булеварди , по които се движи публичния превоз във всички региони на града, както и общинските пътища, мостове и Южната дъга на Околовръстен път.

Обработват се и съществени улици в регионите, стръмни сектори и отчасти вътрешно-квартални улици в „ Оборище “, „ Лозенец “, „ Витоша “, „ Връбница “ и други, заяви БНР.

Най-обилни са преваляванията от сняг в планинските елементи на града . В регион Витоша се прави и избутване на снежна маса.В естествен парк Витоша обработките се извършват с опесъчаване на пътищата „ Драгалевци – Алеко “ и „ Бояна – Златните мостове “.

Градският превоз се движи при зимни условия  навсякъде по нормалните си направления. Апелът към водачите е да карат с коли, оборудвани за придвижване през зимата и да се движат със съобразена скорост.

В Кризисния център на общината са настанени 93 души, които са останали без дом . В него те получават храна и заслон
Граничните пунктове „ Кулата “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “ са затворени за камиони
От 14 ч. през днешния ден краткотрайно е прекратено придвижването на товарни коли над 3.5 т през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “ , предизвести Министерство на вътрешните работи.

Въведеното ограничаване е от гръцките управляващи, а повода е влошени метеорологични условия на територията на Гърция.
И на следващия ден се чакат превалявания от сняг
Във връзка с  ниските температури и предстоящите снеговалежи  над по-голямата част от страната, Агенция “Пътна инфраструктура ” апелира  водачите да карат деликатно и в случай че е допустимо, да лимитират пътуванията . Тези, които ще са на път, да са с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изправервания.

Утре в 19 области в Западна, Централна и Южна България е избран жълт код за евентуално рисково време за натоварен снеговалеж и ниски температури . Ще има условия за поледици, навявания и формиране на преспи. Възможно затваряне на избрани сектори за разчистване и култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР